Instagram hjälper okända musiker

Ett av de svåraste momenten med att vara musiker eller artist är att nå ut med sin musik och skapa sig ett namn i branschen. Nu har företaget Instagram dock försökt göra det lättare för okända musiker att nå ut, genom att starta ett nytt musikkonto.

2854411-instagram-in-colorful-toy-letters-on-wood-background

En del vill bara spela musik för att det är ett oerhört stort intresse, men många vill även nå ut med sin musik till folket och kunna tjäna pengar och leva på sin hobby. För att göra det måste man, som vi skrivit om tidigare, bli någorlunda känd men det är inte helt lätt.

Instagram skapar @music

Nu ska dock Instagram försöka göra möjligheten för okända musiker att bli kända, lite större. Instagram startar nämligen ett konto där man sätter fokus på okända musiker från hela världen och där ska man även försöka visa upp nya sidor av redan etablerade artister. Instagram-kontot kommer att heta ”@music” och uppdateras dagligen mellan tisdag och söndag. Här kommer man kunna hitta musiklektioner, smakprov på ny musik och artistpresentationer, skriver Helsingborgs dagblad.

Satsar stort på musik

Det här kontot är det första som Instagram själva skapat för att promota något och allt innehåll på kontot läggs upp av företaget. Varför Instagram valt att fokusera just på musik är för att mer än 25 procent av de mest populära kontona handlar om musik och musiker. Dessutom har många kända artister använt Instagram genom åren för att promota sin musik och ett exempel är Taylor Swift som delade med sig av ett filmklipp när hon sålde över en miljon exemplar av sin nya skiva.

Med det nya kontot med exklusivt material hoppas Instagram på att bli det ställe dit alla musikälskare vänder sig. De hoppas även med sin stora publik och status på att kunna nå ut till många med nya artister och kanske till och med upptäcka egna artister.