Sjung dig till scenen hemifrån

Tiderna är föränderliga och på bara några årtionden har världen revolutionerats på grund av internet och all teknologi kopplad till det. Att människor skulle kunna samtala på avstånd samtidigt som de ser varandra på en skärm hörde länge till science fiction sfären, och att ha tillgång till ständig musik, litteratur och film i telefonen är mycket nytt.

Idag kan alla människor nå ut till en stor publik via texter, bilder och videor och det har lett till en ny sorts karriärsstart för många. I stället för att gå till en agent eller skicka demos till ett skivbolag kan en duktig sångare eller musiker upptäckas direkt av tusentals YouTube- eller Myspace tittare hemifrån. Det finns många exempel på artister som börjat sin karriär på det här sättet, inklusive Justin Bieber, The Weeknd och Lily Allen.

Fixa tekniken och looken

För att du ska satsa på en karriärstart hemifrån krävs, förutom din talang förstås, att du både låter bra och syns väl. Du kan hitta tekniska lösningar som kvalitativa mikrofoner och bra belysning till fördelaktiga priser genom att spana in Gratislandet som ständigt har rabattkoder till allt möjligt, inklusive kläder och och accessoarer.

Det diskuteras ofta om utseendet spelar roll både för kändisar och ”vanligt” folk men faktum är att de flesta tycker att det är spännande med en individuell look. Ta till exempel Madonna, Katy Perry och Lady Gaga som förvisso är enormt duktiga på det de gör men också har lagt ner mycket tid och energi på sina ständigt omväxlande och överraskande stilar.

Skaffa dig publik

Det gäller också att du satsar en hel del på att marknadsföra dig om du vill bli upptäckt. Du kan till exempel lägga upp dina videor i sociala medier eller annonsera på olika kanaler, men tänk på att många är reklamtrötta så satsa hellre på korta, roliga upplägg och uppmuntra dina följare att gilla och prenumerera på eget bevåg.