Skapa musiken själv ger mer kontroll

Att kunskap är makt, är något som stämmer in i musikbranschen. Kan man saker själv eller har kunskaper kring hur saker fungerar blir man automatiskt mindre beroende av andra och kan till större del vara delaktig under hela vägen. Detta innebär alltså att man inte behöver ge bort all form av kontroll och beslutsfattande till andra personer när det gäller ens egen karriär. Vad kan ge mer kontroll än att kunna spela in sin egen musik?

Bygg ihop en egen musikstudio

Att få tillgång och möjlighet att spela in sin egen musik behöver inte bli dyrt. Dels kan man hitta den utrustningen som man behöver på nätet, på sajter som Allaannonser.se. Hos Allaannonser.se kan man hitta såväl helt nya teknikprodukter till begagnade, men det vanligaste är att annonserna är insatta av privatpersoner. Ett annat sätt att göra det hela billigare

Att själv lära sig hur det går till i en musikstudio och hur man gör för att spela in på egen hand är en nyttig och bra erfarenhet för att kunna bli mer självständig och få mer kontroll. Kvinnliga artister som Robyn, Laleh, Lily Allen och Madonna har alla kunnat lyckas delvis genom att de själva har haft en stor kontroll över den musik som skapas i deras namn. Idag är tekniken inte heller lika svår som den har varit tidigare och i många fall räcker det med att ha en dator och talang för att kunna skapa verk som man själv känner sig stolt över. Man behöver alltså inte längre ha massa pengar för att kunna följa sina drömmar och ge dem en chans.