Ta sig fram i branschen

Oavsett om man är kvinna eller inte i musikbranschen är nöjet att få spela musik ofta förenat med den eviga kampen kring att kunna finansiera det hela. Pengarna kommer tyvärr inte av sig själv i början precis som inte heller spelningarna bokar sig själva när man är ny och okänd. Så hur gör man egentligen för att ta sig fram? Talang är den mest grundläggande och viktiga ingrediensen. Utöver talangen, så handlar mycket om att vara på rätt plats vid rätt tid. De flesta musiker som har slagit igenom har också de haft det knepigt i början.  Har man svårt att se till att bli bokad, boka dina egna spelningar och bjud in alla du kan. Gå först och fråga om svar i en lokal, varför inte den lokala puben?

Ordna inbjudningar och affischer för att marknadsföra spelningen. Här behövs inget tryckeri. Skriv något snyggt på en dator, eller be en vän om hjälp med designen, köp billiga bläckpatroner på nätet och skriv ut själv. Att köpa billiga bläckpatroner blir i längden det mest attraktiva alternativet. Gå ut på stan för att se till att inbjudningarna sprids. Öva på en bra show, och låt dagen komma. Resulterar inte spelningen i några nya erbjudanden så har man i alla fall övat på att uppträda inför publik.

Madonna är en av de artister som började på botten för att arbeta sig uppåt. Idag är hon en av världens mest framgångsrika och kända personligheter.