TV-programen kan göra dig känd

När det kommer till att nå våra drömmar så finns det inte bara en väg att gå, utan många, många fler. En väg för artister är att bli kända genom tv-program där de sedan får spelningar.

Vi har tidigare skrivit om att det kan räcka med att bli uppbokad på en grym festival och med det få ett erkännande som man sedan kan leva på och skapa musik med en fankrets som bara växer. För har man en talang kommer det finnas många människor som vill höra den. Det handlar bara om att man måste våga tro på sig själv. Därav är ett bra steg att testa sina vingar att välja ett tv-program som kan ge en bra skjuts i början.

Sikta mot stjärnorna

Att sikta mot stjärnorna är något som de flesta vill när de drömmer om att livnära sig på sin talang. När det kommer till program som exempelvis Idol så är det många nya stjärnor so kommit till liv genom detta program, samt att man får ganska snabbt klart för sig om man inte har vad som krävs. Vilket kan vara bra så man kan satsa på något annat. För Rabin som var med i Idol 2009 kom han på sjunde plats men han har efter programmet blivit otroligt stor i Marocko. Han var med i talangjakten The Voice som ses av 150 miljoner tittare.

Vad som krävs innan du väljer att medverka i en sådan show på tv är att du känner dig själv och dina styrkor, samt dina svagheter. Du måste även ha ett rykande bra mål som du kan fokusera på – för du kommer att bli nervös. Blir du för nervös kommer din röst inte att komma fram och du kommer få hård kritik som kan sänka dig helt. Men, om du tror på dig själv så gäller det att inte upp utan bara fortsätta kämpa mot drömmen. Försök finna din publik och försök att kämpa. Det är det som är meningen med livet.